חיפוש
חיפוש

מהם האתגרים בניהול עובדים בחברות סטרט-אפ?

כאשר מדברים על המונח סטרט-אפ, לעיתים חל בלבול במשמעות הביטוי. רבים נוטים לקשר את הביטוי סטרט-אפ לטכנולוגיה. האמת היא שטכנולוגיה הייתה קיימת תמיד לאורך ההיסטוריה במגוון של תחומים, וסטרט-אפ זה סגנון ניהול של עסק שמנסה להביא חדשנות כלשהי לשוק. המטרה הזאת מביאה לאתגרים רבים בניהול העובדים, שנציג כאן את המרכזיים שבהם.

 

תחרות על כישרונות

סטרט-אפים או "חברות הזנק", הם ארגונים קטנים המוקמים ונמצאים בתחרות מתמדת אל מול חברות גדולות וממוסדות. יש כל מיני יתרונות לחברות הזנק על פני החברות הגדולות והמסועפות. צוותים קטנים ויעילים יכולים להשיג את מטרותיהם ביעילות ומהירות גבוהות הרבה יותר מאשר ארגונים גדולים ומסועפים. העניין הוא שבתחום הזה יש תחרות גדולה על כישרונות, כך שגיוס העובדים הופך למשימה קשה במיוחד. מומלץ להיעזר בשירותי היי בוב שמציעים כלים טכנולוגיים לייעול תהליכי גיוס העובדים בפרט ומשאבי האנוש באופן כללי.

 

חוסר יציבות ואי וודאות

בניגוד לארגונים מבוססים שקיימים בשוק כבר לאורך שנים, חברות הזנק הן מן הסתם פרויקט ניסיוני במידה מסוימת, שמתחיל בקטן ומחפש לצמוח ולהצליח. לעומת החברות הגדולות בשווקים השונים, שיש להן ודאות רבה בנוגע לעתיד, הנובעת מתוך נתח השוק הגדול שלהן, לחברות הזנק אין ודאות שכזאת בנוגע לעתיד. חברות הזנק תלויות בגיוסי הון ובהצלחת המוצר שהן מציעות. חשוב לעבוד בשקיפות מרבית אל מול העובדים בכל הקשור למצבה הפיננסי של החברה. זה אמנם עלול להלחיץ אותם, אבל עם עבודה נכונה זה יכול גם לגייס אותם עבור הצלחת החברה, לעבוד בשיתוף פעולה למען המטרה.

תכנון עובדים

ניהול צוותים מרוחקים

חברות הזנק עובדות במודלים שונים ביחס לחברות מבוססות. בעוד שבארגונים רגילים יש בנייני משרדים, ולכל עובד יש משרד – לחברות הזנק אין את הפריבילגיה הזאת בחלק גדול מהמקרים. לעיתים זה נובע מתוך החלטה כלכלית, חוסר רצון לשכור מבנה, או מתוך הסיבה שעובדים בסטרט-אפ לעיתים גרים רחוק האחד מהשני, ואפילו בצד השני של העולם. כאשר מדברים על העסקה בצורה כזאת, לעיתים אל מול עובדים דיגיטליים, יש אתגר בשמירה של תחושת שייכות ומחויבות לחברה בקרב העובדים.

 

שעות עבודה רבות

במרבית ממקומות העבודה, יש כמות שעות מוגדרת לכל עובד בהתאם למשרה שלו. לעומת זאת, בחברות הזנק העובדים מקבלים משימות וצריכים להשלים אותן, בזמן שלהם. לצד הצורך להספיק הרבה משימות כדי להניע את החברה לצמוח ולהתפתח, נוצר מצב שבו העובדים צריכים לעבוד שעות רבות מדי יום, מה שעשוי להעלות תחושות של מרמור.

 

משאבים מוגבלים

מטבע הדברים, חברות הזנק עובדות תחת משטר תקציבי מוגבל יחסית. נשאלת השאלה – כיצד ניתן לעודד את העובדים בכל זאת? יש צורך בעידוד חשיבה יצירתית, וגם הצעת מניות של החברה יכולות לפצות על השכר הנמוך בטווח המיידי.

קונספט תקציבי

באותו נושא
איך להפוך למשגיח כשרות?
איך להפוך למשגיח כשרות?

בתי קפה, בתי חולים, בסיסי צה"ל, חברות קייטרינג ומלונות הם רק חלק משורה ארוכה של מוסדות שצריכים את שירותיו המקצועיים של משגיח כשרות. הדרישה הגבוהה

קרא עוד »