חיפוש

10 עובדות מגניבות על שוקולד

הוא מגיע בשלל צבעים – חום על גווניו, לבן, ורוד ואפילו ירוק! וטעים בכל טמפרטורה ומצב צבירה. יודעי דבר טוענים כי הוא מעורר מינית ולכן מומלץ במיוחד למי שמסוכסך עם הליבידו שלו ולמצוא מישהו שלא מחשיב אותו כ"guilty pleasure" נחשב לדבר נדיר כמעט כמו לראות חד קרן… קבלו אותו במחיאות כפיים סוערות – שוקולד!

שוקולד נחשב לאחד המאכלים הפופולאריים ביותר בעולם, עליו מתענגים כה רבים עד כדי כך שנהוג להשוות אותו לסקס. כמה פעמים שאלו אתכם "מה טוב יותר, סקס או שוקולד?" אם התשובה היא "אפס" דרוש בדק בית ואם עניתם "סקס" בלי לחשוב פעמיים – גם זה אומר דרשני.

למעשה, לא מדובר רק ב"אהבה" למאכל המתוק (או המריר), אלא בתאווה של ממש, עד כדי כך שישנם מתקנים לגמילה ממנו! כך שאין זה מפתיע שהוא מהווה השראה לסרטים, ספרים ושירים כה רבים.

"אני אוהב שוקולד ועוגות גבינה…." איפה היינו? אה, כן! השראה. לא נגזים אם נאמר כי בכל מדינה ברחבי העולם ישנו לפחות מוזיאון שוקולד אחד, מה ששם אותו כמה רמות מעל כל מאכל או קינוח אחר וגם מעלה את התהייה – מדוע אין מוזיאון פיצה? שאלה קשה בהחלט. אם גם אתם מונעים מטעמו המתוק-מריר, מומלץ שלא לפסוח על טיול באחת הערים הידועות בזכות הניחוחות השוקולדיים העולים מהן – בריסל בלגיה, טורינו איטליה, ציריך שוויץ ועוד רבות וטובות.

אך בין אם תרחיקו ליבשת אחרת בחיפוש אחר החפיסה המושלמת או תבחרו להתכרבל עם ספל שוקו מהביל במיטה – כמה עובדות מסעירות על שוקולד!

 

  1. מעורר מינית

מי לא שמע על כך שניתן להשתמש בשוקולד כדי לעורר את המיניות הרדומה שבנו ולהחזיר למערכת יחסים מנומנמת את הטעם (תרתי משמע)? הגורם לכך הוא פנילתילאמין אשר נמצא בשוקולד, שהוא גם החומר שמוח האדם מייצר בזמן התאהבות, אשר ברמות גבוהות יכול לעורר גם תחושה של משיכה ועונג. למעשה, מדובר במיתוס כה ישן עד כדי כך שמספרים על המרקיז דה סאד שנהג לערוך מסיבות שוקולד וסקס וגם קזנובה נהג לפתות כך את ידידותיו.

 

  1. שוקולד כחול לבן, עובדה מס' 1

למרות הבאז הגדול שיש סביב המאכל המושחת, הציבור הישראלי דווקא לא נמנה בין צרכני השוקולד הגדולים ולמעשה בעוד שמנת השוקולד השנתית המומלצת לצריכה עומדת על כ-13 ק"ג (35 גרם ביום, כשליש חפיסת שוקולד סטנדרטית), הצרכן הישראלי לא נוהג לאכול יותר מ-3 ק"ג בפרק זמן זה.

 

  1. שוקולד כחול לבן, עובדה מס' 2

    חטיף השוקולד המזוהה ביותר עם ישראל הוא לא אחר מאשר שוקולד "מקופלת" אשר מיוצר מזה כמעט 100 שנים – החל משנת 1935. מאז ועד היום הוא זוכה לפופולאריות רבה בקרב גדולים וקטנים, מה שמקנה לו תואר של כבוד ברשימת החטיפים הנמכרים ביותר, בה הוא מופיע כדרך קבע בחמשת האהובים ביותר.

  2. סמיך כדם

    אחד הקריטריונים לשוקולד איכותי הוא מידת הסמיכות שלו בעת המסתו – זיכרו עובדה זו ודמיינו כעת עולם ללא צבע… וודאי לא תופתעו לשמוע שישנם מי שיתבלבלו בין מראה שוקולד ניגר לדם טרי.
    תכונה זו היוותה השראה לרב האמן אלפרד היצ'קוק אשר השתמש בסירופ שוקולד בסצנת הרצח מעוררת האימה המוכרת לכולנו מסרט הקולנוע המפורסם "פסיכו".

  3. סם טבעי, עובדה מס' 1

    שוקולד בהחלט טעים על גבול המענג, אך לא רק זה מה שגורם לו להיות אהוב על כה רבים מאיתנו, אלא העובדה כי מבחינה כימית מדובר בלא אחר מאשר סם!
    בדומה לסוגי סמים מסוימים כמו LSD, בעת צריכת שוקולד חלה עליה ברמות הסרוטונין במוח, מה שגורם לתחושת אופוריה ומצב רוח מרומם (נוגד דיכאון טבעי מישהו?).
    יש המייחסים לעובדה זו את הנטייה של נשים לצרוך יותר שוקולד לעומת גברים, היות ובאופן טבעי רמת הסרוטונין שלהן נמוכה יותר.

  4. סם טבעי, עובדה מס' 2

    בהמשך לעובדה מספר 5 ולתכונות המופלאות של הסם הטבעי הזה כמעלה רמות סרוטונין, מעורר עונג ותחושות נעימות אחרות, היה זה רק עניין של זמן עד שיקום מי שינסה לצרוך אותו בדרכים נוספות מלבד הדרך המובנת מאליה, אכילה דרך הפה (או שתיה).
    בשנים האחרונות צץ טרנד ביזארי במיוחד אשר על פי השמועות החל ביבשת אירופה וממנה התפשט לארצות הברית ומדינות נוספות ברחבי הגלובוס והוא – (קחו נשימה עמוקה…) הסנפת שוקולד.
    כן כן, לא מדובר בטעות אלא בשוקולד המגיע כאבקה חומה אותה מסניפים (באמצעות שטרות של מונופול? מעניין). קחו את זה בחשבון בפעם הבאה שאתם מתכננים חופשה באמסטרדם או ברלין.

  5. סכנת מוות

    אחד הדברים אשר כל מגדל כלבים יודע הוא להרחיק את חברו הטוב מחפיסות שוקולד רנדומאליות, שכן שוקולד אולי משמח לבב אנוש אך אפילו בכמות נמוכה הוא עשוי להיות מלכודת מוות (מתוקה) ליקירנו ההולכים על ארבע.
    תופתעו לגלות כי לא רק שלא מדובר במיתוס, אלא שמדובר בסכנה גם עבור בני אדם! אומנם לא מדובר במשהו שיקרה לכם "בטעות", אך על פי ההשערה מי שיאכל 35-40 חטיפי שוקולד בגודל סטנרטי, יוכל למסור ד"ש באופן אישי לאלביס פרסלי. לא לנסות בבית.

  6. מדינות עולם שלישי וסחר בילדים

    שוקולד נחשב למעורר רגשות חיוביים, מאחה לבבות שבורים ואחת המתנות הפופולאריות ביותר בעולם שלא רק בחג האהבה… אך מה שלא יודעים על שוקולד הוא היכן הוא מיוצר, ובצדק – העובדה הלא פוטוגנית הבאה עשויה לגרום לכם להפסיק לקנות שוקולד ולראות אותו באור שונה בתכלית: מרבית השוקולד בעולם מיוצר במדינות עולם שלישי, בעיקר ביבשת אפריקה, בהן ישנן חוות קקאו המעסיקות ילדים-עבדים בתנאים קשים מנשוא.
    אז בפעם הבאה שאתם רוכשים שוקולד הקפידו לבדוק היכן הוא מיוצר ואל תתנו יד לתעשיה אכזרית זו.

  7. פצעי בגרות

    לא נלאה אתכם בפרטים אלא ניגש ישר לעניין – מדובר במיתוס אכזרי!
    לאחר מחקרים רבים שנערכו בנושא, לרבות מחקר שבוצע בשנים האחרונת באחת האוניסרסיטאות הנחשבות בארצות הברית, נמצא כי אין כל קשר בין שוקולד והופעת פצעי בגרות. למעשה, הופעת אקנה איננה קשורה כלל לתזונה.

  8. כסף כסף כסף

בני המאיה הם אלו שגילו כיצד להפך את פולי הקקאו לשוקולד ולהפיק מהם את המשקה האהוב על כולנו בימי חורף קרירים – שוקו!
בתקופה זו המשקה היה שמור לעשירים ביותר והפך לכה נחשק עד כדי כך שנהגו להשתמש בפולי קקאו כאמצעי סחר ולרכוש באמצעותם סחורות. עד מהרה צצו גם חיקויים מתוכחמים, כמו פולי חימר, באמצעותם ניסו זייפנים להשיג את רכושם ועדויות לכך נמצאות בחפירות ארכיאולוגיות.
שוקולד

באותו נושא